1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a csipet sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt.
Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tovább dagasztjuk a tésztát. Kelni hagyjuk kb 30 percet. 1/2 dl forró tejben simára keverjük a kakaóport.
A tésztát elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaós masszát. A másik felébe a vörösáfonyát.
A tésztákat kb 40-45 cm hosszú hengerré sodorjuk, a két hengert is összesodorjuk, vajazott vagy vékonyan kiolajozott kuglóf formába tesszük.Kb 15-20 percig kelesztjük.
180 C-on kb 20-25 percig sütjük. 1/2 dl langyos tejben feloldjuk a vaníliás cukrot, meglocsoljuk vele a kuglófot és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A megsült kuglófot kicsit állni hagyjuk, rácsra borítva kihűtjük, porcukorral megszórjuk a tetejét,esetleg cukormázat is tehetünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.