A puha vajat egy nagy tálban habosra keverjük (lehetőleg robotgéppel dolgozzunk). A cukrot apránként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg a cukor majdhogynem felolvad.
A tojássárgákat (4 db) egyenként hozzákeverjük a cukros vajhoz. A citrom héját a kockacukorral együtt a tálba reszeljük.
A lisztet beleszitáljuk, és addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.
Kezünkkel diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapíros tepsire helyezzük, lehetőleg egymáshoz ne túl közel. Mindegyik golyó közepébe belenyomjuk az ujjunkat.
A maradék 2 tojássárgáját elkeverjük, és lekenjük a tallérok szélét. A lyukakba beletöltjük a málnalekvárt (ha vannak benne magok, érdemes a lekvárt kicsit felmelegíteni, és szitán átpasszírozni), és rászórjuk a durvára vágott mandulát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Kb. 50 darab lesz belőle. Jól zárható fémdobozban több napig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.