A torta tésztájához fehéredésig keverjük a puha vajat és a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáöntjük a tejet, és egy kézi mixerrel összedolgozzuk.
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig vagy tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A karamellszószhoz a cukrot egy nagyobb serpenyőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten megolvasztjuk (nem kevergetjük, csak rázogatjuk néha). Félrehúzzuk a tűzről, és lassan csurgatva hozzáadjuk a felmelegített tejszínt, és folyamatosan kevergetve elvegyítjük. Kis darabokban hozzáadjuk a vajat, majd a sót.
Felhasználás előtt 15 perccel a fagyit kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A torta összeállításához a tésztát kettévágjuk a középen, az aljára kanalazzuk a vaníliafagyi felét, és elegyengetjük. Rácsorgatjuk a karamell felét, hogy mindenhová jusson, majd rákenjük a maradék vaníliafagyit. Rátesszük a torta tetejét, kicsit lenyomkodjuk, majd lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük minimum 4-5 órára.
Amikor tálalni szeretnénk, kivesszük a fagyasztóból, és 10 perc elteltével levesszük róla a csatos tortaformát. A karamellt felmelegítjük, hogy újra folyékony legyen. A vajkaramellás popcorngolyókat egy tálba tesszük, és ráöntünk a karamellből annyit, amennyi összefogja őket. Alaposan elkeverjük. A pocornból egy kisebb tornyocskát építünk a torta tetejére, majd meglocsoljuk a maradék karamellel, és ízlés szerint egy kis csokiszósszal. Azonnal tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.