Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket. Ráöntjük a vörösbort. A kakast nagyobb darabokra vágjuk. A szárnyvégekből és a farhátból alaplevet főzünk, a többit zöldséges borba tesszük a fűszerekkel együtt, rácsorgatjuk az olajat, és pácoljuk a húst 24 órán keresztül.
A húsdarabokat kiemeljük a pácból, és meghempergetjük őket 5 dkg lisztben. Felforrósítuk 5 dkg vajat az olajjal együtt egy fedeles tűzálló edényben, majd elősütjük benne a húst. Hozzáadjuk a pácolt zöldségeket, együtt pirítjuk néhány percig, majd felöntjük a páclével és az alaplével, lefedjük, és 160 fokos sütőben pároljuk 2,5-3 órán keresztül.
A körethez feldaraboljuk a zöldségeket, és a gomba kivételével félpuhára főzzük. Felcsíkozzuk a császárhúst, kissé megpirítjuk, összeforgatjuk a gombával és az elofőzött zöldségekkel, és együtt pirítjuk 5 percig. Ha a kakas már puha, kivesszük a tálból. A szaftot átszűrjük és felforraljuk. A hideg vajat összedolgozzuk a liszttel, és a forrásban levő szaftba forgatjuk. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. A húst a zöldségekkel és a vörösboros mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.