A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd félbevágjuk, és kb. 2x2 cm-es darabokra aprítjuk. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, szintén kisebb kockákra vágjuk.
A káposztát és a hagymát egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk az egész köménymaggal, a majorannával, és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felforraljuk, majd alacsonyabb lángon félpuhára főzzük a káposztát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, és puhára főzzük (amennyiben szükséges, ízesítsünk utána).
Az olajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd hagyjuk hűlni a rántást.
A langyosra hűlt rántást simára keverjük egy kevés főzőlével, és a forrásban lévő káposztához öntjük. Addig keverjük, hogy teljesen sima, csomómentes legyen a főzelék. Még pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Megjegyzés
Tálaláskor a főzeléket kínálhatjuk sült hússal, fasírozottal vagy akár pörkölttel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.