A vöröshagymát és a kétféle répát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Megpirítjuk az egészet 1 ek felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes borsot, a majoránnát, a felaprított káposztát és az átöblített savanyú káposztát. Felöntjük 1,2 l vízzel, sózzuk meg, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a zöldségek haraphatóra puhulnak.
Közben beirdaljuk a kolbászkákat, majd megsütjük 1 ek felforrósított olajon.
A lila káposztát tmegtisztítjuk, felcsíkozzuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és megpiratjuk rajta a káposztát. Megszórjuk egy kis cukorral, sózzuk, borsozzuk, végül egy kevés köménnyel és a vörösborecettel ízesítjük.
A megfőtt levest szedjük mélytányérokba, kanalazzunk hozzá egy-egy adag párolt lila káposztát, és kínáljuk hozzá a frissen sült kolbászt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.