A megtisztított, lereszelt káposztát futtassuk meg a felforrósított olajon. Sózzuk és borsozzuk meg, majd pároljuk puhára. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a meglangyosított tejet a cukorral. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Keverjük össze a lisztet, a megolvasztott vajat, 1 db tojást és a tejfölt. Adjuk hozzá a töpörtyűkrémet, egy kevés sót, valamint az élesztős keveréket. A káposztából tegyünk félre egy keveset, a többit forgassuk a lisztes-élesztős keverékbe. Alaposan gyúrjuk össze, azután meleg helyen, letakarva kelesszük a tésztát 60 percig.
Liszttel meghintett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd háromszor hajtsuk félbe. A tetejét kenjük meg a megmaradt, felvert tojással, majd fél cm-enként vágjuk be 1-2 mm mélyen. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki belőle köröket, és helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük még 30 percig. Végül süssük a 170 fokos sütőben kb. 25 percig. A félretett párolt káposztával tálaljuk.
Fotó és styling: Csigó Zita
Receptek, food styling: Kocsis Bálint
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.