A megtisztított, lereszelt káposztát futtassuk meg a felforrósított olajon. Sózzuk és borsozzuk meg, majd pároljuk puhára. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a meglangyosított tejet a cukorral. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Keverjük össze a lisztet, a megolvasztott vajat, 1 db tojást és a tejfölt. Adjuk hozzá a töpörtyűkrémet, egy kevés sót, valamint az élesztős keveréket. A káposztából tegyünk félre egy keveset, a többit forgassuk a lisztes-élesztős keverékbe. Alaposan gyúrjuk össze, azután meleg helyen, letakarva kelesszük a tésztát 60 percig.
Liszttel meghintett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd háromszor hajtsuk félbe. A tetejét kenjük meg a megmaradt, felvert tojással, majd fél cm-enként vágjuk be 1-2 mm mélyen. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki belőle köröket, és helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük még 30 percig. Végül süssük a 170 fokos sütőben kb. 25 percig. A félretett párolt káposztával tálaljuk.
Fotó és styling: Csigó Zita
Receptek, food styling: Kocsis Bálint
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.