Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, úgy 25-30 percet jelent. A gyorsfagyasztott leveszöldség-keveréket is hozzáadjuk (készülhett friss, karikára vágott zöldségekből is).
Apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belefacsarjuk. Hozzáadunk egy kevés őrölt paprikát, majd megkóstoljuk, és ha kell utánaízesítünk még. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöldfűszereket.
Eközben a tejszínből és a keményítőből csomómentes habarást készítünk, majd állandó keverés mellett, hozzáadjuk a már elkészült leveshez.
Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.
Megjegyzés
Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött bográcsos raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.