A hagymát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. A felaprított zellert hozzáadjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, végül jöhet a felvágott gomba.
Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a mustárt és a fehérbort. Közepes lángon főzzük, amíg a leve el nem fő.
Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a zsemlemorzsát. Miután elkevertük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd keresztben és hosszában is elvágjuk, hogy négy egyenlő részt kapjunk. A tészták közepére egy csíkban két evőkanálnyit felhalmozunk a gombás elegyből.
A tésztalapok széleit megkenjük kevés szója- vagy mandulatejjel. Ekkor ráhajtjuk a jobb szélét a balra, majd a rögzítés pontján egy villával lenyomkodjuk a tésztát.
Az így kapott tekercseket szintén megkenjük szójatejjel. majd megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd jó 15-20 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.