A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és felvágott répát, a csilit és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
Közben elkészítjük a nokedlit. A tojásokat összekeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű, sima galuskatésztát kapjunk.
Kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, kevés lisztet adunk hozzá, és világos barna rántást készítünk. Megszórjuk csípős pirospaprikával. Amikor a karfiol már majdnem puha, berántjuk a levest, és felforraljuk.
Beleszaggatjuk a nokedlit is, majd amikor feljöttek a felszínre, belevágjuk az újhagymát. Tálaláskor a levest pirospaprikával és borssal megszórva, valamint tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.