A kekszet alaposan összetörjük úgy, hogy az egyik része darabos, a másik része szinte porszerű legyen, majd leöntjük a rummal, és negyed órát állni hagyjuk.
A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, a diót, a kakaót és a lekvárt. Beledolgozzuk a darabos kekszbe, és sütőpapíron rudat formálunk belőle. Ha nagyon lágynak látjuk a tésztát, akkor tegyünk hozzá még egy kis darált kekszet, ha viszont túl keménynek érezzük, akkor baracklekvárt adjunk hozzá.
A kész rudat sütőpapírra vagy alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.