A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a darát, a cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát, majd a felvert tojást is.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a szárított élesztőt, a cukrot, a tejet, a sót, az olvasztott vajat. Alaposan összedagasztjuk, majd letakarva langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk. A négyzeteket megtöltjük a túróval, majd átlósan a tészta csücskeit összefogjuk, csavarunk egyet rajta, és sütőpapírral bélelt tepsibe nem szorosan egymás mellé helyezzük.
A batyukat letakarjuk, és addig pihentetjük, ameddig a sütő 190 fokra bemelegszik.
Közben 1 tojás sárgájába kevés tejet keverünk, és megkenjük a batyukat. A forró sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.