A káposzta felét kimossuk, háromfelé osztjuk. Egyharmad részét a tepsibe tesszük, szalonnaszeletekkel befedjük, ezután a másik egyharmad részét, majd kolbászkarikák következnek, végül befedjük a megmaradt káposztával.
Annyi bevagdosott szalonnaszeletet fektetünk a tetejére, ahány személynek tálaljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Ezt az ételt télen készítettük, amikor melegítésre fűtöttük a kemencét. Reggelire vagy vacsorára fogyasztottuk. Tejfölt akkor tettünk rá, ha a piacra szánt tejfölből maradt otthonra is.
Barna Jánosné receptje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.