A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A kesudiót késsel durvára aprítjuk.
A tésztához a puha vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. A liszteket elvegyítjük a sütőporral és az instant kávéval, majd a vajas masszába forgatjuk. Végül beledolgozzuk az aprított kesudió 1/4-ét és a mazsolát.
A tésztából lecsippentett diónyi mennyiségekből kézzel kb. 60 db golyót formázunk. Egyenként a maradék aprított kesudióba hempergetjük őket, és a két tenyerünk között finoman rájuk nyomkodjuk a ropogós kérget. A golyókat a tepsikbe ültetjük, és az aljukat kissé ellapítjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-12 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.