Tisztítsuk meg a húst a hártyáktól, majd sózzuk és borsozzuk meg. Oldjunk fel 1 ek sót 1 liter vízben, és tegyük bele a babérlevelet, a kakukkfüvet és a fokhagymát. Pácoljuk benne a húst 2 órán keresztül.
Olvasszuk meg a libazsírt, majd adjuk hozzá az egészben hagyott zöldségeket és a marhapofát, valamint 1 ek sót. Kis lángon főzzük 3,5 órán keresztül.
A paprikákat és a félbevágott édesköményeket sózzuk meg, és süssük meg forró grillen. Kockázzuk fel a burgonyát, és sós vízben főzzük puhára. A hagymát aprítsunk fel 1 fej hagymát, és süssük üvegesre a felforrósított olajon. A burgonyát szűrjük le, törjük össze, majd keverjük össze a vajjal, a tejjel és a hagymával. Végül ízlés szerint sózzuk meg.
Töltsük meg a paprikákat a burgonyapürével. A húst emeljük ki a zsírból, és tálaljuk a vele sült zöldségekkel, a töltött paprikákkal és az édesköménnyel.
Megjegyzés
Bakonyi Péter, a villányi Bakonyi Pincészet borászának ajánlata, marhahúsos fogásokhoz:
"Marhahúshoz ajánlanám a Pír 2015 évjáratú küvémet, amely Cabernet franc, Kékfrankos és Zweigelt házasítása. Ennek a küvének, a Portugieserhez képest, már van egy határozottabb tannintartalma, de még mindig bőven gyümölcsös, nem látott hordót. Ez a bor minden évjáratban egy játék része a pincében, mert itt nem kell követnünk kliséket, előírásokat, hanem a legfurcsább házasításokat is be lehet vállalni. A lényeg az egyensúly, gyümölcsösség,és az ízharmónia."
Keresd a Bakonyi Pincészet standját a Budapest Borfesztiválon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.