Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Baltic Porterben főtt marhapofa recept
recept
Mester

Baltic Porterben főtt marhapofa

90 perc
4 adag
Költséges
2016. 09. 11.

Elkészítés

1.

A marhapofákat megtisztítjuk, és kevés zsiradékban kérget sütünk rá. Ezután kivesszük a húsokat, és a zsiradékba tesszük a fűszereket, a vékony karikára vágott hagymát, a nagyobb darabokra aprított zöldségeket, és lepirítjuk őket. Visszatéve a húsokat, felforrósítjuk, felöntjük a sörrel, és fedő alatt kb. 3 óra alatt készre főzzük.

2.

A hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a vékony karikára vágott, nyers burgonyát és gyömbért és a megtisztított karfiolrózsákat. Szakaszos párolással puhára főzzük, majd az olívaolaj és a vaj hozzáadásával leturmixoljuk.

3.

A piroghoz a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva, hűtőbe téve 20 percig pihentetjük, ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk. A lengyel pirog különlegessége az oroszhoz képest, hogy nem sütőben sül, hanem sós vízben főzzük ki, majd kevés vajon megfuttatjuk.

4.

A vízben felforraljuk a fehérborecetet, hozzáadjuk fűszereket, ezután kis lángon 2/3-ára visszaforraljuk, majd elzárjuk a gázt, beletesszük a megmosott vargánya gombát, és hagyjuk benne kihűlni. Ezután légmentesen lezárjuk, és 24 órán keresztül hűtőben marináljuk.

5.

A karfiolrózsákat, sós, szódabikarbónás vízben puhára főzzük, majd jeges vízbe téve megállítjuk. Bécsi bundázzuk és ropogósra sütjük.

Megjegyzés
Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik  nyelvén! Zsurek, pirog, mazurek Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. Ezt a receptet Frideczky András, a Gellért Söröző & Brasserie séfje készítette!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Holstein szelet
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Babgulyás bográcsban
Recept

Babgulyás bográcsban

210 perc
|
4 adag
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus muszaka
Recept
Egyszerű

Klasszikus muszaka

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Hagyományos gulyásleves - a nagyi is így csinálta
Recept
Mester

Hagyományos gulyásleves - a nagyi is így csinálta

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bárányfartő sörmártással, burgonyagratinnal
Recept
Mester

Bárányfartő sörmártással, burgonyagratinnal

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldségrakottas darált hússal
Recept
Mester

Zöldségrakottas darált hússal

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olívabogyós marhapofa
Recept
Egyszerű

Olívabogyós marhapofa

120 perc
|
2 adag
|
Költséges
Tóth-Nacsa Ágnes szerző profilképe

Tóth-Nacsa Ágnes

Provence-i marharagu
Recept
Bonyolult

Provence-i marharagu

120 perc
|
0 adag
|
Költséges
babiczky dóra szerző profilképe

babiczky dóra

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.