Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Baltic Porterben főtt marhapofa recept
recept
Mester

Baltic Porterben főtt marhapofa

90 perc
4 adag
Költséges
2016. 09. 11.

Elkészítés

1.

A marhapofákat megtisztítjuk, és kevés zsiradékban kérget sütünk rá. Ezután kivesszük a húsokat, és a zsiradékba tesszük a fűszereket, a vékony karikára vágott hagymát, a nagyobb darabokra aprított zöldségeket, és lepirítjuk őket. Visszatéve a húsokat, felforrósítjuk, felöntjük a sörrel, és fedő alatt kb. 3 óra alatt készre főzzük.

2.

A hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a vékony karikára vágott, nyers burgonyát és gyömbért és a megtisztított karfiolrózsákat. Szakaszos párolással puhára főzzük, majd az olívaolaj és a vaj hozzáadásával leturmixoljuk.

3.

A piroghoz a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva, hűtőbe téve 20 percig pihentetjük, ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk. A lengyel pirog különlegessége az oroszhoz képest, hogy nem sütőben sül, hanem sós vízben főzzük ki, majd kevés vajon megfuttatjuk.

4.

A vízben felforraljuk a fehérborecetet, hozzáadjuk fűszereket, ezután kis lángon 2/3-ára visszaforraljuk, majd elzárjuk a gázt, beletesszük a megmosott vargánya gombát, és hagyjuk benne kihűlni. Ezután légmentesen lezárjuk, és 24 órán keresztül hűtőben marináljuk.

5.

A karfiolrózsákat, sós, szódabikarbónás vízben puhára főzzük, majd jeges vízbe téve megállítjuk. Bécsi bundázzuk és ropogósra sütjük.

Megjegyzés
Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik  nyelvén! Zsurek, pirog, mazurek Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. Ezt a receptet Frideczky András, a Gellért Söröző & Brasserie séfje készítette!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Holstein szelet
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.24.

Klasszikus muszaka
Recept
Egyszerű

Klasszikus muszaka

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2023.07.26.

Zöldségrakottas darált hússal
Recept
Mester

Zöldségrakottas darált hússal

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2017.10.30.

Olívabogyós marhapofa
Recept
Egyszerű

Olívabogyós marhapofa

120 perc
|
2 adag
|
Költséges
Tóth-Nacsa Ágnes szerző profilképe

Tóth-Nacsa Ágnes

|

2017.07.02.

Provence-i marharagu
Recept
Bonyolult

Provence-i marharagu

120 perc
|
0 adag
|
Költséges
babiczky dóra szerző profilképe

babiczky dóra

|

2016.10.03.

Hasonló receptek

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

47 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.