A marhapofákat megtisztítjuk, és kevés zsiradékban kérget sütünk rá. Ezután kivesszük a húsokat, és a zsiradékba tesszük a fűszereket, a vékony karikára vágott hagymát, a nagyobb darabokra aprított zöldségeket, és lepirítjuk őket. Visszatéve a húsokat, felforrósítjuk, felöntjük a sörrel, és fedő alatt kb. 3 óra alatt készre főzzük.
A hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a vékony karikára vágott, nyers burgonyát és gyömbért és a megtisztított karfiolrózsákat. Szakaszos párolással puhára főzzük, majd az olívaolaj és a vaj hozzáadásával leturmixoljuk.
A piroghoz a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva, hűtőbe téve 20 percig pihentetjük, ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk. A lengyel pirog különlegessége az oroszhoz képest, hogy nem sütőben sül, hanem sós vízben főzzük ki, majd kevés vajon megfuttatjuk.
A vízben felforraljuk a fehérborecetet, hozzáadjuk fűszereket, ezután kis lángon 2/3-ára visszaforraljuk, majd elzárjuk a gázt, beletesszük a megmosott vargánya gombát, és hagyjuk benne kihűlni. Ezután légmentesen lezárjuk, és 24 órán keresztül hűtőben marináljuk.
A karfiolrózsákat, sós, szódabikarbónás vízben puhára főzzük, majd jeges vízbe téve megállítjuk. Bécsi bundázzuk és ropogósra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.