A megtisztított csalánt leforrázzuk, majd jeges vízbe tesszük 2-3 percre, és leszűrjük. Gondosan kinyomkodjuk a felesleges nedvességet, és összeturmixoljuk az olajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd leszűrjük. A csalánkrémet és az olajat is félretesszük.
Deszkára szitáljuk a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojássárgájákat, az egész tojásokat, az olajat és 0,5 dl vizet, valamint a félretett csalánkrémet. Kézzel vagy gépi keverőgéppel félkemény tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk , és hűtőben pihentetjük 30 percig.
A töltelékhez összetörjük a túrót, majd megsózzuk és megborsozzuk, majd a paprikával, a köménnyel és a finomra vágott snidlinggel ízesítjük, végül fellazítjuk a tejföllel.
A tésztát kinyújtjuk, és keresztben két részre vágjuk. A töltelékből kis kupacokat halmozunk az egyik tésztalapra. Az üres tésztarészeket átkenjük a felvert tojással, majd a másik tésztalappal fedjük le úgy, hogy közben folyamatosan nyomjuk ki a levegőt a 4 tésztalap közül. Kiszúrjuk a raviolikat, és forrásban lévő, sós vízben főzzük 2–4 percig.
Leszűrjük, majd átforgatjuk a felforrósított vaj és a finomra vágott petrezselyem keverékén. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Tejföllel és a félretett csalánolajjal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.