A gombát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felaprítjuk. A lábasba olajat öntünk, és megdinszteljük rajta a répát és a petrezselyemgyökeret, majd megsózzuk.
Beledobjuk a gombát, pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük 6-7 dl vízzel. Felforraljuk, kb. 5 percig forraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot.
A tasakos leves tartalmát csészébe öntjük, hozzákanalazunk a forró levesből, majd simára keverjük.
Beleöntjük a levesbe, és újra felforraljuk. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemzölddel, tört csilivel, és ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.