A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A gombócokat, előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen félbe vágjuk a golyókat, és kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a puha vajat, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Megtöltjük a félgömböket úgy, hogy éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket. Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a "barack" felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.