Az élesztőt 0,7 dl tejbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és 7 dkg lisztet, majd elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk a keveréket. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a megmaradt tejet és lisztet, 1 csipet sót, 8 dkg vajat és a rumot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Lefedve 20 percig kelesztjük.
A tésztát néhány percig dagasztjuk, majd lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 4 darab kört kiszúrunk belőle. A szilvalekvárt elosztjuk rajta, a tésztát a töltelékre hajtjuk, és gombócokat formázunk. Lefedve 20 percig kelesztjük.
Kétujjnyi vizet egy nagy lábasban felforralunk, egy vajjal átkent szűrőbetétet beleteszünk, és a gombócokat ráültetjük. Ügyelünk arra, hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel. Lefedve, kis lángon 12 percig gőzöljük.
A megmaradt vajat felolvasztjuk, és hozzáforgatjuk a mákot. A kifőtt gombócokat szűrőlapáttal kiemeljük, tányérra tesszük, és a forró mákos vajjal meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.