A vajat és a cukot egy tálba tesszük, és habosra keverjük egy kézi keverővel. A narancshéjat és -levet, valamint a vaníliaaromát hozzáadjuk, majd folyamatos keverés közben beledolgozunk 2 db tojást.
A lisztet, a sütőport és a sót egy másik tálba tesszük. A vajmasszát a kézi habverővel alacsony fokozaton lassan hozzáadjuk a lisztkeverékhez, és addig dolgozunk vele, amíg egy egyenletes tészta lesz belőle. A tésztát lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.
A tésztát, lisztezett munkafelületen, 3 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Egy hullámos, kerek kiszúróformával 7 cm-es köröket szaggatunk belőle. Az így kapott formákat visszatesszük a hűtőbe 30 percre.
A mákos töltelékhez a mákot egy mozsárban megtörjük, szétmorzsoljuk, és egy közepes lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet és a mézet. Rendszeres keverés közben, alacsony lángon 20 percig sűrűsítjük. Akkor levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
A lehűtött, kerek tésztákat kivesszük a hűtőből. A közepükre vagy a mákból vagy a lekvárból teszünk egy teáskanálnyit. A maradék tojást vízzel összekeverjük és a kerek forma szélét bekenjük vele, hogy jól össze tudjon ragadni. Behajtuk a széleket, megnyomjuk úgy, hogy 3 oldalú batyukák jöjjenek létre.
A táskácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután 5 percig a tepsiben hűtjük, majd óvanosan a rácsra helyezzük és ott hűtjük tovább, míg teljesen ki nem hűl. A Haman-batyuk egy légmentesen záródó fémdobozban 1 hétig is elállnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.