A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
A mákot összekeverjük a fahéjjal, a lereszelt citromhéjjal, a cukorral és a lekvárral, majd leöntjük annyi (kb. 1/2 dl) forró vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Össszekeverjük, majd állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, majd 5 perc alatt elősütjük. Ezután megkenjük a mákos masszával, és kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzákeverjük mákot, majd a kész habot a sütemény tetejére kenjük. Néhány órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.