Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, és a levét kinyomjuk. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk.
Elkészítés: A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a fahéjat, a mákot, a tejet és a pudingport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot. A mákos masszára borítjuk. A sütőt 190 fokra (gázsütő 2-3. fokozat) előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojáshabra szitáljuk. Az egészet óvatosan összekeverjük, a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőben kb. 35-40 percig sütjük. A tortát hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk. Megkenjük lekvárral, és a lapokat összeillesztjük. A torta oldalát is megkenjük lekvárral. A mázhoz összekeverjük a porcukrot 3-4 evőkanál citromlével (ne legyen túl folyékony), és bevonjuk vele a tortát. A tortát mandulával, mákkal vagy néhány szem gyümölccsel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.