A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, és ízlés szerint megfűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal egy edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.