A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelünk sütőpapírral, az egyik adag tésztát kinyújtjuk, és a kibélelt tepsibe egyengetjük, majd megkenjük baracklekvárral.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint összekeverjük a porcukorral, a tejjel, a darált mákkal, a liszttel és a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és belekeverjük a mákos masszába. A lekvárral kikent tésztára öntjük, elegyengetjük.
Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük. A tetejét villávalmegszurkáljuk, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütjük. Ha kisült ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
Családi receptünk alapján készült, és nagyon szereti mindenki. Egyszerű, nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotót Athinad küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.