A langyos tejet elfelezzük, az egyik részben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojás sárgájákat, a maradék tejet és az olajat.
Összegyúrjuk és duplájára kelesszük, majd kinyújtjuk vastag téglalappá.
5 dkg margint felolvasztunk, a felével megkenjük a tésztát.
A cukrot és a mákot összekeverjük, és leforrázzuk annyi tejjel, hogy jól kenhető masszát kapjuk és ezzel megkenjük a tésztát, majd szorosan feltekerjük és ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe egymás mellé helyezzük őket, de hagyunk közöttük kicsi hézagokat. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük, amint elkezd feljönni és pirulni, meglocsoljuk a tejjel, amibe előtte belekeverjük a felolvasztott margarint és a vaníliás cukrot. Ha beszívta a tejet, és szépen kisült – gyöngyözik a teteje – kivesszük a sütőből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.