A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. Elkeverjük a cukorral, és lefedve felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a masszához a megkelt kovásszal együtt, és a maradék langyos tejjel kidolgozzuk. Kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és addig forraljuk, amíg a massza besűrűsödik. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, majd kihűtjük.
A tésztát kb. 35x35 cm nagyságúra nyújtjuk, majd hosszában félbevágjuk. A tészta mindkét felét megkenjük a máktöltelékkel, majd hosszában felgöngyölítjük. A hengereket összetekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Összekeverjük a tojásfehérjét, a tejet és a cukrot lekenjük vele a kalácsok tetejét.
A sütőt 50 fokra előmelegítjük, és 20 percre betoljuk a kalácsokat. Ezután lefedjük alufóliával, és 180 fokon további 30 perc alatt készre sütjük mindet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.