A kekszet daráljuk le vagy kézzel morzsoljuk össze, hogy morzsalékos legyen. A vajat olvasszuk fel, öntsük a kekszhez, és keverjük alaposan össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a vajas-kekszes keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-12 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.Amikor már langyosra hűlt, a tortaformát csomagoljuk be legalább háromszoros alufóliába, hogy a sütéshez használt víz nehogy beszivárogjon.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá a málnadzsemet, majd egyesével az egész tojásokat is (minden tojással külön-külön keverjük alaposan össze). Végül szintén állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd kanalazzuk hozzá az étkezési keményítőt is (híg masszát fogunk kapni).
Az elősütött kekszes alapra öntsük rá a tölteléket, majd helyezzük bele a fóliába előzőleg becsomagolt tortaformát egy nagyobb tepsibe. Öntsük fel a forma 3/4 részéig forró vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten a gőzfürdőben süssük a tortát 50-55 percig (légkeverésnél 150 fokon, 50 percig kell sütni). Amikor a torta teteje már kezd szép színt kapni, takarjuk le alufóliával, és úgy süssük tovább, nehogy a túlbarnuljon. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd nyissuk ki az ajtaját résnyire, és így hagyjuk kihűlni a tortát (amikor kikapcsoljuk a sütőt, a torta még eléggé remegős, de mire kihűl, teljesen megdermed).
A kisült és kihűlt tortát tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a formában teljesen megdermedjen.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk fel, hogy szép sima, krémes legyen. Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig.
Vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tortatálra, majd csorgassuk rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.