A répát meghámozzuk és lereszeljük, a mandulát felaprítjuk, és mindkettőből egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórunk. A cukrot az olajjal jól összekeverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, végül a liszttel elkevert fahéjat, a sót és a sütőport is hozzáadjuk. A mandulát, a répát és a mazsolát (ez utóbbi elhagyható) beleforgatjuk.
A masszát a tortaformába öntjük, és 165 fokra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük (légkeverésesen, ha van).
A mázhoz a hozzávalókat habverővel simára keverjük. Ha kihűlt a torta, egy kicsit faragunk a tetejéről, hogy szép legyen, majd rákenjük a mázat. 1-2 órára a hűtőben hagyjuk, hogy megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.