Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral és 1 csipet sóval. A tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A lisztet, a keményítőt és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tejszínnel felváltva kis adagokban hozzáadjuk a vajas masszához.
A csokit felaprítjuk, egy kis lábasba téve vízgőz felett megolvasszuk. A tésztát 2 egyforma adagra osztjuk, az egyik adagban elkeverjük az olvasztott csokit. A kétféle tésztát két kanállal felváltva egy kivajazott és kilisztezett koszorúformába adagoljuk. Villával belekeverünk úgy, hogy kissé márványos legyen a tészta.
180 fokra előmelegített sütő középső részében 50-60 percig sütjük a kalácsot. Ha nagyon pirulna, lazán lefedjük egy darab alufóliával. A süteményt a sütőből kivesszük, és 10 percig a formában pihentetjük, mielőtt kifordítjuk. Hagyjuk kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.