A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a puha vajat. A lisztet és a sütőport apránként a tojásos elegyhez forgatjuk, alaposan összedolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 30*20 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra elmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd megfordítjuk a tepsiben úgy, hogy a teteje kerüljön alulra.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Amikor már hab állagú, apránként hozzáadagoljuk a porcukrot, addig verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk. A lekvárt összekeverjük az őrölt dióval.
Megkenjük a langyosra hűlt sütemény tetejét a lekvárral, majd ráhalmozzuk a tojásfehérjehabot, elsimítjuk. Visszatesszük pár percre a sütőbe, amíg kis színt kap a hab. Teljes hűlés után felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.