A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piskótához a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába simítjuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
A torta összeállítása: a kakaós lapot megkenjük a vaníliás krém felével, ráhelyezzük a sárga piskótát, amit megkenünk a puncskrém felével, majd rátesszük a kakaós lapot, erre rétegezzük a vaníliás krémet, amit befedünk a sárga piskótával. Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verünk, és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és a torta tetejére simítjuk. A fehér csokoládét egy mokkáskanál étolajjal felolvasztjuk. A barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk. Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk. Szép mintás lesz így. Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is.
Megjegyzés
Húsvétra készítettem el. Mutatós,nagyon finom egyszerű torta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.