A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.A palacsintákat forró serpenyőben, kis olajon kisütjük.
A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben ledaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor beletesszük a cukros diót és felfőzzük, majd félretesszük egy kicsit hűlni, és narancshéjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal ízesítjük. Homogén állagúra keverjük.
Egy másik fazékban tejet melegítünk, majd mikor már langyos a tej beletesszük a széttördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojássárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félre tesszük, majd bele keverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a főzött csokis keverékkel.
A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.