A nutellás baklavához a fagyasztott erdei gyümölcsöt felöntjük meleg vízzel, hogy kiolvadjon, majd leszűrjük. a levet félretesszük.
A vajat és az olajat felolvasztjuk.
A tepsit bekenjük az olajos vajjal, majd, egymás után belehelyezzük a réteslapokat. Minden réteg tésztát átkenjük az olajos vajjal.
A 8-10. rétegnél, az olajozás után, az egészet befedjük egy réteg nutellával, rászórjuk a gyümölcs felét, illetve a magvak 1/3-át, majd tovább folytatjuk a rétegezést, újabb 8-10 lapig.
Ezután ismét felkenünk egy réteg nutellát, rápakoljuk a gyümölcs másik felét, majd a süteményt négyzetekre vagy háromszögekre vágjuk, és ami maradt még az olajos-vajas keverékből, ráöntjük, illetve rászórjuk a maradék magvakat. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25 percre. Akkor van készen, mikor szépen kezd barnulni.
Amíg a baklava sül, a leszűrt gyümölcs levét egy edénybe öntjük, belerakjuk a cukrot és felrakjuk a tűzhelyre. Időnkénti kevergetéssel, jó erős lángon főzzük, amíg el nem párolog belőle a lé egy része és besűrűsödik a szirup.
Amint a baklavát kivettük a sütőből, leöntjük a sziruppal. Egy éjszakányit hűvös helyen pihentetni hagyjuk, és másnap tálalható is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.