A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A réteslapokat kettévágjuk, így 16 db lapot kapunk.
Egy kb 20x25 cm-es tepsit alaposan kivajazunk, majd az aljába 4 db réteslapot fektetünk olvasztott vajjal megkenve a lapokat. Erre simítjuk a töltelék 1/3 - át és megszórjuk a meggy szintén 1/3 - ával. Ismét 4 réteslap, töltelék és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejét lekenjük olvasztott vajjal, majd egy éles késsel négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk.
Kb. 30-40 percig sütjük, amíg a teteje piros és ropogós lesz.
A sziruphoz a hozzávalókat kb 5 percig forraljuk, majd a sütőből kivett baklavát meglocsoljuk vele.
Legalább 3-4 órát hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.