A tésztához száraz serpenyőben megpirítjuk a török mogyorót, majd rövid hűtés után ledaráljuk, és összedolgozzuk a kétféle liszttel, a megtisztított, késes aprítóban finomra vágott zellerrel, a tojásokkal, a sütőporral és a sóval. Kb. 1 dl vizet hozzáadunk, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 45 percre.
Egy kisebb serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kevés sóval, borssal, továbbá szárított oregánóval ízesítjük, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát. Ha szükséges, egy kevés vizet hozzáadunk, és kis lángon sűrűre főzzük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és 6 db kört kiszúrunk belőle. Sütőpapírral leterített sütőlemezre rakjuk azokat, és a 170 fokos sütőben 10 percig sütjük. Ezután kivesszük, a lepényeket megkenjük a paradicsomszósszal, elrendezzük rajta a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat, valamint az olívabogyókat, és további 5-10 percig sütjük a sütiket. Ízlés szerint egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.