Leöblítjük a babot, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap pedig lecsepegtetjük. A csülköt megmossuk, szárazra itatjuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a sárgarépát meghámozzuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát pedig kockákra vágjuk. A zellert is megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd kissé megpirítjuk benne a csülköt. Ha ezzel megvagyunk, szórjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket is. Pár perc után hozzáadjuk a leszűrt babot, a babérlevelet, aztán felöntjük 800 ml vízzel. Közepes lángon, fedő alatt körülbelül 20-25 percig főzzük, amíg a bab megpuhul.
Félidőben a levesbe szórjuk a szűrőben leöblített, lecsepegtett hajdinát, majd sózzuk, borsozzuk. Végül, amikor már elzártuk a lángot a leves alatt, a csíkokra vágott fodros kelt beledobjuk a levesbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.