A padlizsánt megmossuk, zöldjét levágjuk, és fél 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 170 fokos előmelegített sütőben elősütjük. Amikor már színe van, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, és egy kerek kapcsos torta formába csillagalakban egymás mellé rakjuk, úgy, hogy cca. 4 cm magasan az oldalára fusson a szélesebb része.
A bulgurt átmossuk, a karikára vágott sárgarépát és újhagymát, plusz a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, enyhén lepirítjuk. Most jöhetnek a fűszerek, a fahéj, koriander és a bors, kevés só is. Ezután a blugurt hozzáadjuk, alaposan átkeverjük, és kétszeres folyadékkal felöntjük, közepes lángon megfőzzük, majd a paradicsompürével felöntjük, a friss, nagyobb darabokra tépett bazsalikommal megszórjuk.
A padlizsánra fetasajtot morzsolunk, majd a bulguros részt ráhalmozzuk, elegyengetjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben 20 perc alatt egybesütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.