A palacsinta hozzávalóit, a lisztet, a tojást, a tejet, a vizet és a sót kikeverjük és a palacsintákat vékonyra kisütjük.
A töltelékhez a krumplikat meghámozzuk kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hozzákeverjük a nagy doboz tejfölt, a kis kockákra vágott gépsonkát. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk majd a pörcöket kiszedve a krumplihoz keverjük ezt is.
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma és a lemosott gomba. Kicsit pirítjuk majd megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük vízzel és megfűszerezzük majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, pirosarannyal és beletesszük a kockákra vágott tv paprikát is majd összefőzzük.
Egy szűrőlapáttal kivesszük a hagymás paprikás gombát a léből és belekeverjük a krumpliba, nem baj ha egy kis szaft is megy hozzá. A mártást pedig a tejföl és liszt keverékével behabarjuk, hogy sűrűbb legyen. A palacsintákat megtöltjük a krumplis töltelékkel és a mártással meglocsolva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.