A bögrébe morzsolt élesztőt kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk 3/4 dl langyos vizet és simára keverjük.
A lisztet keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a feloldott élesztőt, a sót és az olajat. Hozzáöntünk további 3/4 dl vizet, és kézi mixer dagasztószárával összedolgozzuk. A tésztát négyfelé osztjuk, gombócokká kerekítjük, és letakarva, meleg helyen kelesztjük 45-60 percig.
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony kerek lapokká nyújtjuk. Az egyik felüket kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, megszórjuk némi sóval és cukorral, megpakoljuk a felszeletelt vagy -darabolt gombával, a szeletekre vágott mozzarellával és a sonkával, majd megszórjuk az oregánóval és a kakukkfűvel. A tésztaszéleket megkenjük vízzel, majd a lapok üres felét a töltelékre hajtjuk, és a széleknél jól összenyomjuk.
Végül a calzonékat sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük, és a 250 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 15 perc alatt.
Szurkáld meg vagy vágd be a calzone tetejét, hogy a sütés közben keletkező gőz ne repessze szét!
Szebb színe lesz a tésztának, ha megkened tejjel vagy vízzel elkevert tojással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.