A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és a paprikát is. Pár percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászt, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.
A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vajat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntjük az előzőleg megmelegített tejszín felét. Robotgéppel simára keverjük, és közben, ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejszínt is. (Arra figyeljünk, hogy nehogy túl lágy legyen a püré.)
Egy sütőformába tesszük az elkészült kolbászt, és rákanalazzuk a krumplipürét, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten szép aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
A paprikás krumpli hozzávalóival készült egytálétel egyenesen a sütőből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.