A lisztet a vajjal, fél kávéskanál sóval és a tojássárgájával összedolgozzuk, majd kb. egy órát hűtőben pihentetjük.
A krémhez robotgéppel kemény habbá verjük a tejszínt a mascarponéval, majd hozzákeverjük a parmezánt, és ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra, majd egy szélesebb pohár segítségével köröket szaggatunk belőle. Habroló csőre tekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztések összeérjenek.
Ezután forró olajban, egyesével kisütjük őket 1-1 perc alatt. Óvatosan kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn felitatjuk rólik a fölösleges olajat, majd megvárjuk, amíg kihűl.
A habos krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt cannolit megtöltjük vele.
Megjegyzés
Egy tradicionális szicíliai desszert alternatívája, amit sósan készítettem el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.