A parmezános sütőtökös tészta elkészítéséhez először felforrósítjuk az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
A sütőtököt meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Összeforgatjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt kis lángon sűrű mártás állagúra főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A pennét forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírt utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a sütőtökös mártással.
Reszelt parmezánnal és zsályalevelekkel megszórva tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A PARMEZÁNOS SÜTŐTÖKÖS PENNE:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.