A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk. Mindkettőt külön-külön habosra verjük.
A sütőporos lisztet, a folyamatos kevergetés mellett a felvert tojássárgájába szitáljuk, majd a felvert tojáshabot óvatosan belekeverjük.
Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 175 fokon körül-belül 10 perc alatt készre sütjük. Ha kész, még melegen a papírral együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, majd ismét feltekerjük.
Elkészítjük a kakaós tésztát: szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájához adunk 10 dkg cukrot, és habosra verjük, amíg ki nem fehéredik.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzácsorgatjuk az olajat.
Egy másik tálban a tojásfehérjét a többi cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a csokis masszához.
Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaóport. Ha túl sűrű a masszánk 1-2 ek vízzel lazíthatjuk.
Egy püspökkenyérformát kivajazunk, kilisztezünk. A piskótatekercs hosszát akkorára vágjuk, hogy elférjen a formában.
A kakaós massza felét beleöntjük a formába, majd óvatosan beletesszük a piskótatekercset, majd befedjük a maradék masszával. Előmelegített sütőben 170 fokon körül-belül 35 perc alatt készre sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk.
Elkészítjük a krémet: felverjük a habtejszínt a cukorral, közben hozzá adagoljuk a mascarponét. A krém egyharmadát félretesszük, a többivel bekenjük a süteményt. A maradék krém egy részét piros, másik részét zöld ételfestékkel színezzük.
Végül csöves habzsákkal répaformákat nyomunk a sütemény tetejére a pirosra színezett krémből, majd ugyanígy a zölddel a leveleket nyomjuk rá. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.