A húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy pár szemet félreteszünk, a többit pedig ledaráljuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott császárszalonnát, és elkezdjük sütni. Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítjuk szép pirosra.
Ezután megszórjuk az őrölt pisztáciával és a reszelt sajttal, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint megborsozzuk, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
A metélt tésztát (vagy pappardellét) enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük a főzővízből, kicsit lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a pisztáciás-szalonnás raguhoz, és alaposan összeforgatjuk.
Az elkészült tésztát tányérra halmozzuk, megszórjuk a félretett pisztáciával és sajtforgáccsal, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Egyszerű, kb. harminc perc alatt elkészíthető tészta, melyet rohanós napokon tálalhatunk ebédre vagy éppen vacsorára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.