A pisztáciát, a cukrot és a sót aprítóba tesszük, és durvára daráljuk. Hozzáadjuk a kekszet, és az egészet finomra aprítjuk. Ráöntjük a felolvasztott vajat, és addig daráljuk, amíg a keveréknek olyan állaga lesz, mint a nedves homoknak.
A keveréket egyenletesen egy kiolajozott, 22 cm átmérőjű, levehető aljú tortaformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
A feldarabolt csokoládét egy közepes tálba tesszük. Egy kis lábosban közepes lángon addig melegítjük a tejszínt, a vaníliát és a sót, amíg a szélein forrni kezd. A forró tejszínt a csokoládéra öntjük, két percig pihentetjük, majd addig kevergetjük, míg sima és fényes lesz. A csokoládés tölteléket a kekszes alapra öntjük, és meghintjük a feldarabolt sárgabarackkal. Legalább 4 órát a hűtőben pihentetjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.