A bacont (v. sonkát) kisebb kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben szép pirosra sütjük. A tojásokat beleütjük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel simára keverjük. (Csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk.) Belereszeljük a sajtot, majd hozzáadjuk az elősütött bacont, és összekeverjük.
Egy kisebb tepsit (nálam 15x25 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük az összekevert masszát. Tetejét megpakoljuk koktélparadicsommal vagy megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 30-35 percig sütjük.
Egy tálba tesszük a sóval, szódabikarbónával összekevert lisztet, majd hozzáöntjük a tejes-tejfölös keveréket. Ezután összegyúrjuk úgy, hogy egy lágyabb, sima tésztát kapjunk.(Amennyiben túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá.)
Az elkészült tésztát lisztezett felületen 1 cm vastag, körré nyújttjuk, majd derelyevágóval négy egyenlő részre vágjuk. Egy teflon serpenyőt kikenünk vajjal, majd megszórjuk egy kevés liszttel. Ezután a tűzhelyre tesszük, és amikor már pezseg a liszt, beletesszük a feldarabolt tésztát, és alacsony hőfokon kb. 15 percig sütjük.(Én kis lángon sütöttem, és lángelosztót is tettem alá) Sütés közben kétszer-háromszor, átfordítjuk a lepényeket, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön.
Az elkészült pitákat kivesszük a serpenyőből, majd még forrón megkenjük egy kevés vajjal - ettől szép fényesek lesznek, és az ízük is sokkal finomabb lesz.
Megjegyzés
Tálaláskor a langyosra hűlt frittatát ízlés szerint szeleteljük fel, majd a kihűlt lepénykenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.