A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, finom morzsaszerű tésztát készítünk (lehet robotgépben is) majd 1-2 evőkanál vizet hozzáadva tésztát gyúrunk belőle, és 20 percre a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és egy kiolajozott tortaformába (24 cm-es) rakjuk úgy, hogy a széle túllógjon a peremén, újra berakjuk a hűtőbe 15 percre. A tésztát villával megszurkáljuk, közepére, sütőpapírra babot vagy lencsét rakunk nehezéknek, majd a 200 fokra előmelegített sütőben, 10-15 percig elősütjük. Ezt követően levesszük róla a sütőpapírt, babot és újabb kb 8 percig sütjük. Ha kész, levágjuk a túllógó tészta részeket.
A töltelékhez kiolajozott serpenyőben megpirítjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, és megfonnyasztjuk. Egy tálban elkeverjük a tojást a tejszínnel, a borssal, a reszelt parmezán 3/4-ével, majd hozzáadjuk a sonkás póréhagymát. Az egészet a tésztára öntjük, és megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal. Visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük
Megjegyzés
Szuper ebéd vagy vacsora egy tál friss salátával. A serrano sonkának elég karakteres íze van, ha valakinek túl erős, az készítheti más sonkából is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.