A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a búzadarát, és beleforgatjuk a papírtörlőn leszárított meggyet.
A masszát hűtőszekrénybe tesszük kb. 40 perce. Közben a margarinon megpirítjuk a grízt, öntünk alá vizet, és a tűzre visszatéve elpárologtatjuk.
Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot.
A kezünkkel egyenletes nagyságú gombócokat formálunk (elég nehéz vele bánni) a meggyes-túrós masszából, és forrásban levő bő vízbe rakjuk
Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, lecsöpögtetjük, megforgatjuk a pirított grízben, és mézes tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.