Először elkészítjük a ravioli tészta töltelékét. Ehhez kikeverjük a ricotta túrót, majd miután vékony csíkokra vágtuk a medvehagymát, azt is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Egy pici sóval nyugodtan ízesíthetjük, hiszen a ricotta eléggé semleges ízű.
A ravioli tésztához alaposan összegyúrjuk a liszttel az 5 darab egész, és 5 darab tojássárgáját, ezután vékonyra, hosszúkás formában kinyújtjuk. Lisztezett felületen erre a lapra helyezzük egy kanál segítségével a tölteléket, aztán egy újabb tésztalappal befedjük. Akár egy késsel, pizzavágóval, vagy egy pohárral egyforma darabokra osztjuk, a széleit pedig lenyomkodjuk egy villával. Forrásban lévő sós vízben a raviolikat addig főzzük, még fel nem jönnek a víz felszínére.
Ha ezzel elkészültünk, egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a sonkát a fokhagymával, teszünk bele egy kevés vajat, majd a főzővízből is löttyintünk hozzá egy keveset. Egyébként ehhez az alaphoz nyugodtan dobhatunk egy kevés medvehagymát is, majd a kifőtt raviolikat átforgatjuk benne néhány perc alatt. Forrón tálaljuk a sült sonkával és parmezánnal megszórva.
Nézd meg videón, hogyan készül a ricottás medvehagymás ravioli
Megjegyzés
A Palkonyha csodálatosan finom ravioli receptjét mindenképpen érdemes elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.